OBRINT LA FINESTRA

M'agrada assomar-me a la finestra i veure que hi ha més enllà. Normalment després me retiro a l'habitació i continuo amb el que estava fent. Avui m'han pegat una espenteta i he decidit travessar la finestra.

martes, 30 de agosto de 2011

DOLÇ I MÉS

Aquest més d'agost vam celebrar l'aniversari de la meua germana Yolanda. Com sempre, vaig fer un relat que l'acompanyava.

Estela era especialista en travessar portes i obrir-ne on no hi havia cap a la vista. A més, quan algú li costava travessar-ne alguna, ella l’acompanyava amb tota la naturalitat del món i tot arreglat. Des de ben menuda obria portes en caixes de sabates per a que els clicks del germà entraren a sa casa a fer la migdiada, les obria a les parets dibuixant-les i rascant un poc la pintura de color blau en el ditet, molt menudetes, per passar desapercebudes als ulls dels pares. Imaginava que anava a un altre lloc, i tornava, per a sopar o fer els deures.

Ningú veia res dolent amb aquest do de la xiqueta ja que era molt bona en raonament lògic, matemàtiques i química, matéries fonamentals per a buscar-se la vida de fadrina. Ja de major, va trobar un treball de seguida. Quan se’n va anar de la feina, va connectar de nou en les habil.litats que tenia de menudeta que mai havia oblidat del tot, però la falta de pràctica va fer que enlloc d’obrir una porta va començar obrint una finestra on compartia tot tipus d’idees culinàries, des d’aperitius de disseny i sabor únic fins a pastissos de totes les formes i colors. Li va ajudar molt la seua formació i curiositat química per a combinar ingredients i provar nous sabors. Un dia Estela va somiar en obrir una porta a aquesta nova activitat que li feia tan de goig, i en el somni apareixia que necessitava un davantal i una tarjeta molt especial per poder-lo fer. Ja desperta, Estela es va dedicar a buscar davantals per tot arreu, però cap era de la categoria que ella necessitava. Tampoc va tobar una tarjeta que li agradara, malgrat haver recorregut totes les tendes de disseny de la ciutat dels Castells i buscar-la en internet i tot. Seguia mantenint la finestra però li faltava la porta. Fins que el dia del seu aniversari li van regalar la clau obrir aquesta nova porta i des d’aleshores va gaudir més gent del dolç i més d’Estela.

I és que els pastissos d’Estela fan gust a toronja i xocolota i a més i més sabors. Però tots tenen un ingredient comú: la generositat que s’encomana quan en tastes un trocet.

Podeu veure el pastís en http://dolc-i-mes.blogspot.com/


9 comentarios:

  1. Mmmm, jo en vull tastar un trocet !
    Ben tornada Rosana, he trobat a faltar la teva fantasia. Espero que les vacances t´hagin provat molt.
    Un petó!

    ( i un altre per a la teua germana dolça)

    ResponderEliminar
  2. Qué ràpida! Benvinguda a tu també País, ara vaig a buscar-te, les vacances bé, però ja tenie ganes d'escoltar-vos, bsts!

    ResponderEliminar
  3. Un relat molt bonic amb tocs de imaginació i també de realitat.

    És necessàri somniar, però tan de bo els somnis es puguen fer realitat.

    Gràcies per el conte i per el teu suport.

    ResponderEliminar
  4. Un conte molt bonic, com sempre.
    Felicitats per a la teua germana.

    ResponderEliminar
  5. Si es busca es troba! I la tarja, l'ha trobat? Jo en sóc experta.
    Ben retornada, Rosana. Com sempre, tot un plaer llegir-te.

    ResponderEliminar
  6. La realitat i la ficció son pura coincidencia oi?
    Ja vareig felicitar a la teva gemana, i de poc amb menjo la pantalla de l´ordenador, perque les delicateses traspasaven la pantalla.
    ara i tornaré a entrar atravesant la pantalla de l´ordenador, veus ja se m´enganxat la teva manera d´explicar aquest conte que s´assembla una mica a la realitat.
    Petons, Montserrat

    ResponderEliminar
  7. Un do molt útil, saber obrir portes i finestres... i saber fer dolços també!

    Felicitats a les dues. Un conte preciós!

    ResponderEliminar
  8. Una bona i dolça tradició el conte i el pastís...felicitats a les dues.. pel conte, pel pastís i per l'aniversari!

    ResponderEliminar
  9. Gràcies a tots pels comentaris, saber que hi algú a l'altre costat sempre anima a seguir. Un abraç ben fort!

    ResponderEliminar