OBRINT LA FINESTRA

M'agrada assomar-me a la finestra i veure que hi ha més enllà. Normalment després me retiro a l'habitació i continuo amb el que estava fent. Avui m'han pegat una espenteta i he decidit travessar la finestra.

jueves, 8 de marzo de 2012

TRADUCCIÓ SIMULTÀNIA

Rosarín era un poc trompellot i parlava tan ràpid que no se l’entenia . Açò era un contatratemps que l’impedia connectar amb els altres. Necessitava urgentment una traductora. Així que van buscar a Teresa que era una de les millors. Aquesta vegada la traducció simultània de cap manera la feia amb paraules sinò amb gestos, ja que la gonia de parlar tan depresa no li deixava a Teresa, tan professional com era en desxifrar paraules, cap altre remei. Era una intèrpret molt especial Teresa. Amb aquest treball va aprendre a aclarir amb gestos el que volien dir els altres. Un altre llenguatge. Teresa va arribar a ser a la llarga una bona còmica i una excel.lent ballarina de tant que va moure la cara i les mans en el seu treball. I tot gràcies a Rosarín que anava més depressa que un tren en marxa quan parlava. Si us fixeu podeu veure a Teresa fent dibuixos en l’aire traduïnt amb les seues mans tendres els pensaments de Rosarín. Hi ha poques com ella, dibuixar en l’aire una frase feta i ballar un diàleg amb les seues clientes.

8 comentarios:

  1. Ben trobat! molt bon conte! mai hagues pensat que traduir dones per a tant!

    ResponderEliminar
  2. Jajaja, me encanta este cuento. Así, de la nada, sacas un historia con mucho humor y tu fantasía tan personal. Me encanta.
    Un beso

    ResponderEliminar
  3. Hola Rosana.
    Es un conte molt bonic.
    Com va aprendre la mímica.
    Perdona que hagi tardat en comentar.
    Reb un bes desde Valencia, Montserrat

    ResponderEliminar
  4. Que bonic! Està feta tota una artista, la Teresa! Són tan visuals els teus contes! M'agraden molt aquests relats curts que treballes darrerament.
    Una abraçada.

    ResponderEliminar
  5. A mi també m'ha encantat! és genial!!!

    ResponderEliminar
  6. Gràcies a totes per comentar, les vostres aportacions m'omplin d'energia i em fan tirar endavant amb molta il.lusió. Un abraç Elfreelenag, Anca, Montserrat, Maijo i Gerònima!

    ResponderEliminar
  7. Hola Rosana.
    Aquesta tarde de diumenge m´estic dedican a buscar blogs que fa temps que no fan una entrada nova.
    M´he recordat de tu i he tornat a rellegir i saps he tornat a disfrutar d´aquesta entrada.
    M´agrada llegirte.
    Un petó desde Valencia, Montserrat

    ResponderEliminar
  8. Moltes gràcies Montserrat. Fa temps que no publico però ho subsanaré prompte, gràcies de nou per llegir-me.

    ResponderEliminar